Villámgyorsan és a legolcsóbban szállítunk — 300 + fogyasztói vélemény — Orvosok tapasztalatai — A legszélesebb Sunrider termékkínálatból választhatsz — A világ legkoncentráltabb élelmiszerei és italai — Kóser és Halal minőség — 5000 éves tapasztalatra/tudásra épülő receptek — A legtöbb információ a Regenerációs Programról — Amerikai gyártási színvonal/minőség — Már 40 éve sikeres a világon a Regenerációs Program

06-30-951-8350 | +36-1-788-0230

Folyamatosan tisztítsd és tápláld a szervezetedet különleges növényi italokkal és ételekkel, hogy holnap is vidám, energikus és fitt lehess!

A génkezelt élelmiszerek veszélyei

24

NOVEMBER, 2020

Táplálkozás

Az egészséges étrend melletti elköteleződés elengedhetetlen része az egészséges életmódnak. Mára azonban a több zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonák és alacsony zsírtartalmú húsok fogyasztásának biztonsága is kérdésessé vált. A veszély középpontjában a génkezelés bonyolult és ellentmondásos kérdésköre áll.

Mit jelent a GMO?

A GMO az angol Genetically Modified Organism kifejezés rövidítése, amely genetikailag módosított organizmust jelent. Ebbe beletartoznak olyan növények vagy állatok, melyeket „genetikailag tuningolnak” más, olyan génekkel, melyek eltérőek az adott élőlény génállományától. A legtöbbször táplálkozással kapcsolatosan találkozhatunk ezzel a kifejezéssel, mégpedig a különböző termések kezelése és a gyári előállítású élelmiszerek esetén.

A GMO élelmiszerek elterjedése

A 90-es évek óta a GMO élelmiszerek hihetetlen mértékben terjedtek el a piacon, világszerte. Egy statisztika szerint az Egyesült Államokban a szupermarketek polcain található feldolgozott ételek (pizza, chips, süteményféleségek, jégkrém, salátaöntetek, kukoricaszirup, sütőporok) 75%-a tartalmaz mesterségesen előállított tápanyagokat. A leggyakoribban módosított alapanyagok közé sorolhatjuk a szóját, a kukoricát, a gyapotmagot és a repcemagot.

Miért alkalmazzák?

A GMO élelmiszerek terjesztése anyagi előnyökkel jár az előállító és a fogyasztó számára egyaránt. Az előállítási költségek alacsonyabbak, így a termék is olcsóbban értékesíthető.

Emellett a gyártók pártolják amiatt is, hogy ezáltal jobban védetté tehetik élelmiszereiket a különböző vegyi anyagokkal, kórokozókkal szemben, ill.  nagyobb mennyiségben képesek termés előállítására. A mai GMO kezelt termések ellenállóak a gyomírtókkal és növényvédőszerekkel szemben is.

Lehetséges kockázatok

Sokan azt gondolják, hogy a legnagyobb veszélye a GMO élelmiszereknek az emberi szervezetre való kártékony hatásuk. Ezeknek az anyagoknak a szervezetre való hatása egyelőre teljességgel ismeretlen és megjósolhatatlan, mivel használatukat kevéssé szigorú, rövidtávú tesztelések előzték csak meg.

Sokan hiszik, hogy a GMO tápanyagok rezisztenciát okoznak az antibiotikumokkal szemben, így gyengítve a kórokozókkal szembeni immunitást. Ez akár olyan jellegű ételmérgezéseket és allergiás tüneteket okozhat, melyek az adott fogyasztó számára korábban ismeretlenek voltak.

Egy bírósági peres tárgyalás leiratából kiderül, hogy az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) kutatói és az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma egyaránt aggodalmát fejezték ki, hogy a GMO élelmiszerek nehezen észrevehető mérgeket, kórokozókat tartalmazhatnak és allergiákat, ill. táplálkozási problémákat idézhetnek elő.

A Sunrider megközelítése

A GMO előállítás elveiben gyökeresen ellenkezik a Sunrider metódusától. A Sunrider mindig elkötelezett volt az iránt, hogy természetes tápanyagokat állítson elő, vadon élő növényekből és nem génkezelt magokból. Dr. Tei-Fu Chen és Dr. Oi-Lin Chen irányításával a Sunrider közvetlenül farmjaikon állítják elő alapanyagikat, mindezt ötvözve kiemelkedő kutatási és fejlesztési gyakorlatukkal és saját gyáraikkal. A Sunrider tulajdonosainak és vezetésének így teljes körű rálátása van a termékkészítés minden területére.

„A természet a legjobb farmer”

A Sunrider élelmiszerei és táplálékkiegészítői kizárólag a legjobb minőségű, koncentrált, teljes értékű tápanyagokból készülnek. A mesterségesen gyártott izolált vitaminok és ásványi anyagok helyett a Sunrider az adott célra megfelelő ültetvényeiből szerzi készítményeihez a forrásokat. A Sunrider rengeteg egzotikus gyógynövényt és termést használ, melyek természetes környezetükben teremnek. Dr. Chen hisz abban, hogy a természet a legjobb farmer.

Sunrider és a biztonság

A Sunrider biztosítja fogyasztóit arról, hogy termékeihez használt alapanyagai a megfelelő talajon, a megfelelő klímában, tökéletes feltételek mellett teremnek, a legnagyobb biztonság és tápérték elérése érdekében.

Magas követelmények

1982-es indulása óta a Sunrider termékei megfelelnek a tisztaság, az alapanyagok minősége, ill. a gyártást illető legszigorúbb követelményeknek. Nem használunk semmilyen mesterséges anyagot termékeink előállításakor, ami rendkívül ritka az élelmiszeriparban, hiszen a tömeggyártás igen bonyolult folyamattá válik nélkülük. Minden kétséget kizárólag a Sunrider termékek a legjobb alternatívát jelentik számodra, és családod számára.

Kattints ide, és próbáld ki 100%-ban növényi élelmiszereinket!

Nem akarsz lemaradni a legfrissebb bejegyzéseinkről, cikkeinkről, újdonságainkról? Iratkozz fel a Naplovas hírlevélre!

Legutóbbi bejegyzéseink

Méregre mérget? Soha! Nem bevinni, kihozni kell!

Méregre mérget? Soha! Nem bevinni, kihozni kell!

Az ötezer éves, keleti elveken nyugvó Regenerációs Program a világ legrégibb, legjobban kipróbált szisztémája. Bevált. Kíméletes. Fájdalom- és kockázatmentes. Természetes. Egyszerű. Milliók élvezik a világon!

Gyengéd és élvezetes méregtelenítés

Gyengéd és élvezetes méregtelenítés

Az ember évekig, sőt évtizedekig nem vesz észre semmit az önmérgezésből, ám egy reggel arra lesz figyelmes: hol itt fáj, hol ott fáj, majd pedig már mindenütt … Az idővel fölhalmozódó méreganyagok lassan, alattomosan megbénítják az idegrendszer érzékelő képességét.

Az elsavasodás

Az elsavasodás

„Testünk erőinek valamennyi összetétele közül a savak hatása a legkárosabb!” – mondta Hippokratész. Manapság az elsavasodás „népszerűbb” probléma, mint valaha. Ha a szervezet több sósavat termel a kelleténél, az számos egészségügyi problémához vezethet.