Villámgyorsan és a legolcsóbban szállítunk — 300 + fogyasztói vélemény — Orvosok tapasztalatai — A legszélesebb Sunrider termékkínálatból választhatsz — A világ legkoncentráltabb élelmiszerei és italai — Kóser és Halal minőség — 5000 éves tapasztalatra/tudásra épülő receptek — A legtöbb információ a Regenerációs Programról — Amerikai gyártási színvonal/minőség — Már 40 éve sikeres a világon a Regenerációs Program

06-30-951-8350 | +36-1-788-0230

Folyamatosan tisztítsd és tápláld a szervezetedet különleges növényi italokkal és ételekkel, hogy holnap is vidám, energikus és fitt lehess!

Miért olyan sok manapság a krónikus betegség?

05

AUGUSZTUS, 2021

Táplálkozás

Amíg régen az alapvető élelmiszerek rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaztak, manapság átvette helyüket a számtalan féle tartósító- és konzerválószer. A görög bölcs, Hippokratész mondása hűen tükrözi a mindenkori helyzetet: „Azok vagyunk, amit megeszünk.”

Vagyis például az idegrendszer gyengülése esetén olyan táplálékokat kell fogyasztanunk, ami megerősíti azt. Így máris egyensúlyba kerül, és nem tud kialakulni egy komolyabb betegség. Csak ismerni kell, melyek ezek a táplálékok.

A mai táplálékok degeneratív hatása

Amíg 50-100 évvel ezelőtt Hippokratész igazsága egyenlő volt a regenerációval, az élelmiszereknek a szervezetre gyakorolt felépítő hatásával, most pontosan az ellenkezője, a degeneráció érvényesül, ha átvesszük a modern konyha szokásait, és válogatás nélkül elfogyasztjuk azt. Vagyis pontosan olyan tápanyaghiányos roncsok leszünk, amilyen napjaink félkészélelmiszer-választéka.

Azok sincsenek sokkal jobb helyzetben, akik próbálnak óvatosnak lenni és háromszor is meggondolni, mit fogyasszanak. Egyrészt mert a valóban teljes értékű biotáplálékok háromszor annyiba kerülnek, másrészt semmi garancia nincs rá, hogy tényleg bio a bio.

Harmadrészt pedig a táplálkozáson kívül olyan sok negatív hatás éri a szervezetet – légszennyezettség, UV-sugárzás, elektro-szmog stb. –, hogy sokkal több, a szervezetet tisztító és felépítő tápanyagra lenne szükség, mint 50 évvel ezelőtt. Ennyit pedig még egy jó étvágyú és nagy pénztárcájú ember sem tud megengedni magának, hisz’ fizikailag képtelenség is elfogyasztani a szükséges mennyiséget táplálék formájában.

Ezért egyre több hiány-, vagy éppen salakanyag által okozott betegség alakul ki, melyek régen nem voltak ismertek. Ilyen például a stressz is.

A nyugati orvoslás problémái

Nézzük csak, mi egy átlag mai orvos megoldása a stresszre. Ha például már valaki olyan szinten érzi magát idegesnek és szorongónak, hogy arra vetemedik, ellátogat a háziorvosához, akkor két dolog történhet:

Az orvos egyáltalán nem foglalkozik a problémájával, sőt kifejti, hogy neki is milyen nehéz az élete, mennyit idegeskedik.

Felír egy stresszoldó nyugtatót, amely tünetileg kezeli is a problémát, csak éppen normális ember módjára nem lesz képes gondolkodni a kezelés alatt. Ráadásul méreganyag formájában a gyógyszer még le is rakódik szervezetében, egy újabb betegséget produkálva ezzel.

De akkor mi hiányzik a nyugati egészségügyből? – Kérdezheted joggal. Például a gyengéd, az embert és az emberi szervezetet egységes egész rendszernek tekintő gyógyítási szemlélet, amely ellensúlyozná a nyugati gyógyászat drasztikus módszereit.

A keleti gondolkodás

A kínaiak – és ebben nincsenek egyedül az ősi kultúrák között – ezt a szemléletet követték évszázadokon át. Megközelítésüknek, némiképpen leegyszerűsítve, a Regeneráció nevet adták, ami a forráshoz való visszatérést is jelenti. Az ősi, eredeti megoldások tiszteletében a kínaiak az élen járnak. A kínai és a nyugati fejlődési út más-más irányba haladt az idők folyamán.

A regeneráció abban különbözik a gyógyítástól, hogy semmi köze nincs a betegséghez. A nyugati orvoslás úgy igyekszik kezelni a betegséget, hogy először nevet ad neki, majd keres egy specifikus gyógymódot. A regeneráció elve ezzel szemben azt tanítja, hogy nincsenek specifikus betegségek, csak a szervezet belső gyengeségei léteznek, amelyek általában helyreállíthatók, a tünetek alapján. A gyengeségeket erősséggé lehet változtatni, a tüneteket meg lehet szüntetni, a szervezet életereje helyreállítható, és újra megteremthető az egyensúly.

A szervezet gyógyító képességének erősítéséről sokat tanulhatunk a kínaiaktól. Hippokratészhez hasonlóan az ősi kínaiak is hittek a szervezet saját belső gyógyító erejének létezésében. Gyógyításuk célja az volt, hogy felszabadítsák és megerősítsék ezt a belső gyógyító erőt, mégpedig a szervek közötti egyensúly megteremtésével, a regenerációval.

A kínaiak az alapján is megkülönböztették a növényeiket, hogy mely szervrendszert táplálták. Voltak növényeik, amelyek a légző rendszert táplálták, mások az immunrendszert, megint mások az emésztőrendszert – vagy, ami jelen esetben számunkra fontos, az idegrendszert –, és így tovább. Mit tehetsz? Vissza a forráshoz! Alkalmazd saját egészséged megtartása érdekében a Regeneráció elveit!

0