Legyen a táplálékod a gyógyszered…

12

MÁJUS, 2021

Táplálkozás

Mi a Regeneráció? Honnan ered? Milyen értékei vannak? Mit hasznosíthat ebből a mai kor embere itt, Magyarországon vagy Európa más országában?

Többek közt ezek a kérdések merültek fel bennem ott, 1994-ben a Vigadóban, hallgatva a karizmatikus előadó, Dr. Tei-Fu Chen, a Sunrider alapítójának mondatait. Bevallom: több mindent nem értettem, nem volt minden világos számomra.

Az emberi szervezet tökéletes…

Az emberi szervezet tökéletes. A Teremtő úgy alkotta meg, hogy az emberi test önállóan létezhessen, mivel a benne rejlő szervek és szervrendszerek egymással harmóniában működve természetes és veleszületett módon fenntartják az olyan belső funkciókat, mint például a vérnyomás, a vércukorszint és a testhőmérséklet. Ha a szervezetet nem éri külső sérülés, az egészség akkor inog meg, ha ez a belső egyensúly megbomlik. Ha az emberi szervezetet megfelelően tápláljuk és tisztítjuk, az egyensúly természetes módon helyreáll – hallottam az előadótól.

Megfelelő táplálással az emberi szervezet rendelkezik azzal az erővel, hogy önmagát gyógyítsa, szabályozza, hogy elérje az optimális egészségi állapotot és a legjobb teljesítményt.

Időszámításunk előtt 400 évvel már Hippokratész is azt tanította, hogy „legyen a táplálékod a gyógyszered, és a gyógyszered a táplálékod”.

Keleti gondolkodásmód

A keleti gondolkodásmód szerint a betegség annak a jele, hogy a szervezet ki van éhezve, azaz hiányzik valamilyen fontos tápanyag. Azok a rendszerek, amelyeket ennek a tápanyagnak a hiánya érint, nem működnek megfelelően, és a beálló egyensúlyzavar gyengeségben vagy betegségben mutatkozik meg.

A hagyományos keleti, kínai felfogás szerint a gyógynövényeket az egészséges élet és az egészség megőrzésének eszközeiként fogja fel, és nem betegségek gyógyítására kívánja használni.

A növények egy csoportja segíti bevinni azokat a megfelelő és szükséges tápanyagokat, amelyek a szervezet életfunkcióit táplálják. Más növények a kiválasztást támogatják, és így megtisztítják a szerveket a visszamaradt szennyező és toxikus anyagoktól, amelyeknek az emberi szervezet nap, mint nap ki van téve, illetve amiket ételeinkkel, italainkkal elfogyasztunk. A különböző tápláló és tisztító hatású növények keverékét használva a szervezet elérheti a saját egyensúlyi állapotát.

0