Királyi növények

17

MÁJUS, 2021

Táplálkozás

Sokan – tévesen! – a növényeket általában „gyógyhatású növényeknek” nevezik, holott nem feltétlenül „gyógyító” hatásuk miatt fontosak az ember számára. A kínaiak a hosszabb, de pontosabb elnevezéshez ragaszkodnak, amikor például a szervrendszer-specifikus élelmiszernövények elnevezést használják. 

A növények kategóriái

Évszázadok alatt, hatásaik alapján, három kategóriába sorolták a növényeket:

A mérgező növényeknek specifikus, hamar jelentkező hatásai vannak a szervezetre, de alkalmazásukkor nincs sok tere a tévedésnek. A szakszerűtlen felhasználásuk a beteg állapotának gyors és erőteljes romlását okozza.

 A gyógyító hatású növények ugyancsak hamar idéznek elő specifikus változásokat a beteg állapotában, használatukkor tágabb tere van a tévedésnek, de huzamos időn keresztül való alkalmazásuk ellenkezőjére fordítja a kezdetben tapasztalt jótékony hatásokat. (A kínaiak gyógyító célú, illetve mérgező növényei játsszák azt a szerepet, amelyet a nyugati gyógyászatban a gyógyszerek töltenek be.)

Az élelmi célú növények széles körű általános javulást idéznek elő a páciens állapotában, használatukkor gyakorlatilag kizárhatóak a tévedések. Ami azt jelenti, hogy ezek a növények szinte bármilyen mennyiségben fogyaszthatók, az ember élete végéig élvezheti őket anélkül, hogy káros hatással lennének a szervezetére.

Királyi növények

Az ősi kínaiak az élelmi célú növényeket „királyi növényeknek” nevezték, oly annyira nagy volt e növények értéke. A gyógyító célra használt, illetve mérgező hatású növényeket „szolgai” vagy „miniszteri” növényeknek hívták, mert egyetlen hasznuk az volt, hogy akut betegségek vagy traumás sérülések esetén kiegészítő szerepet töltsenek be a királyi növények fogyasztása mellett.

A kínaiak a szerint is megkülönböztették a növényeiket, hogy mely szervrendszereket táplálták. Voltak növények, amelyek a légző rendszert táplálták, mások az immunrendszert, megint mások az emésztőrendszert, a hormonrendszert, a keringési rendszert. A használatkor erre mindig gondosan figyeltek.

Növényi keverékek

Arra is rájöttek, hogy nagyban megnövelhetik e növények jótékony hatását, ha meghatározott arányban összekeverik őket. Így bizonyos növényekből meghatározott célokra növényi keverékeket, formulákat alakítottak ki. E formulák használatával nemcsak a keverékek jótékony hatásait sikerült megnövelniük, hanem csökkenteni tudták az esetleges mellékhatásokat is.

E keverékek a szervezetbe jutva könnyen, gyorsan felszívódnak az egyes szervrendszerekben, erősítve, táplálva azokat.

A kínai növényi formulák semmit sem gyógyítanak meg. Csak a szervezet képes meggyógyítani önmagát, természetes, spontán módon. Célunk az lehet, hogy szervezetünket tápegész, szervrendszer-specifikus növényi formulákkal tápláljuk és tisztítsuk. A többi már a szervezet dolga. És ha a szervezet megkapja a szükséges segítséget, el is végzi a feladatát: megőrzi, vagy megteremti az egyensúlyt, az egészséget.

Ezt az „ajándékot” kaptuk az ősi Kínától!

0